Flyballcompetitie.nl

Flyball is overgewaaid uit de Verenigde Staten. In 1970 vond Herbert Wagner daar deze vorm van hondensport uit en in 1985 werd de North American Flyball Association (NAFA) opgericht. Flyball werd in 1990 in Nederland geïntroduceerd door Otto Steijn.

 

Populariteit

Flyball is een goede en leuke sport voor actieve honden die veel beweging nodig hebben en het is ook een sociaal gebeuren voor de hondenbezitters. De snel groeiende populariteit in vele landen is mede te danken aan het feit dat niet alleen rashonden, maar ook kruisingen hier aan mee mogen doen.

Een grote verscheidenheid aan rassen en kruisingen nemen deel aan de competitie in Nederland. Door het maximaliseren van twee honden van één ras binnen een team is de sport extra aantrekkelijk. Door deze regel is er voor ieder ras plaats binnen een team en wordt voorkomen dat uitsluitend de snelste rassen meelopen in de snelste teams. Het is een spannende en spectaculaire sport, die ook nog eens leuk om zien is.

Verschillende 'bakken'

In Nederland kennen we de Nationale (Nederlandse) en de Internationale bak. Binnen Nederland heeft de Nationale bak het grootste aantal deelnemers en al jaren een attractieve competitie. 

facebook_page_plugin